Poslední závod sezóny ovládli pražani

Pražská juniorská dvojice Daniel Klíma a Petr Chlupáč zcela bezkonkurenčně ovládla poslední kopřivnický závod tuto neděli a stali se tak zaslouženými mistry republiky družstev v juniorské kategorii. Na druhou příčku se vytáhli další mladíci z pražské Markéty a to další juniorská vlna Jaroslav Vaníček a Pavel Kuchař. Bronz si pak vybojovali junioři pardubické Zlaté přilby Daniel Šilhán a Jan Janíček.

Obrovským překvapením závodu bylo čtvrté místo mladičké dvojice Vojtěch Šachl a Matouš kameník. Oba startovali na motocyklech do 250 cm, ale na dráze to rozhodně nebylo znát.

Až pátá příčka připadla kopřivnické dvojici WALBO Kopřivnice Radek Bambuch a polská posila mladičký Kajetan Kupiec. Respektive zásluha za tuto pozici patří hlavně patnácti letému Polákovi, který vybojoval všechny body. Radek se hned v první jízdě potýkal s technickými problémy a nakonec zněl verdikt zadřeného motoru. Smutnější je to v tom, že se motor právě vrátil od ladiče. Co se dá dělat, taková je plochá dráha.

Druhý tým z našeho města SPT Kopřivnice se sice pral ve dvou, kde našeho Jakuba Sazovského doplnil další Polák Marcel Krzykowski obsadil šestou příčku. Asi největší smůula postihla tento tým ve čtvrté jízdě, kde startovali proti kubatůrově slabším jezdcům, ale Kubovi Sazovskému se motocykl na startu zvednul a on se poroučel k zemi.

Nicméně pro Kubu Sazovského a Radka Bambucha to byla první kompletní sezóna a my jsme rádi, že jí zvládli bez větších zranění. Teď už je potřeba se jen začít připravovat na sezónu další. Klukům za vytrvalost děkujeme a věříme, že za rok to bude znovu o kousek lepší.

Výsledky:

  1. PSK Olymp Praha 42
    Petr Chlupáč (3,3,3,3,3,4) 19
    Daniel Klíma (4,4,4,4,4,3) 23
  2. AK Markéta Praha I. 35
    Pavel Kuchař (4,4,4,0,3,2) 17
    Jaroslav Vaníček (3,3,3,2,4,3) 18
  3. AMK ZP Pardubice 28
    Jan Jeníček (2,0,2,Fd,3,0) 7
    Daniel Šilhán (3,2,4,4,4,4) 21
  4. Junioři CZ 250 ccm 23
    Matouš Kameník (3,4,2,3,2,0) 14
    Vojtěch Šachl (2,3,0,2,0,2) 9
  5. WALBO Kopřivnice 20
    Radek Bambuch (0,-,-,-,-,-) 0
    Kajetan Kupiec (4,2,2,4,4,4) 20
  6. SPT Kopřivnice 20
    Jakub Sazovský (0,0,0,0,0,2) 2
    Marcel Krzykowski (2,4,3,4,2,3) 18
  7. AK Markéta Praha II. 19
    Michal Baštecký (0,2,3,R,0,3) 8
    Jakub Exler (2,0,2,3,2,2) 11

One Reply to “Poslední závod sezóny ovládli pražani”

  1. Nezbývá než znovu poděkovat kopřivnickému klubu za uspořádání tohoto závodu, včetně vyřešení problémů s jezdeckou sestavou po zranění Jana Macka a vůbec za celou sezonu 2021. V dnešní době 5 závodů za sezonu a výchova dvou mladých jezdců, to je obdivuhodný. Vezměme takový slavný klub jako Březolupy, mají jeden závod za rok a od příštího roku zřejmě žádného jezdce na krátkou dráhu. Kde jsou ty doby, kdy se utkávaly ve 3 ligách Březolupy, Zohor, Čakovice, Tatra Kopřivnice, RH Praha ,,A“ až ,,C“, Chabařovice, Žarnovica, Mariánské Lázně, Liberec, Pardubice, Slaný a většina klubů dokázal uspořádat 5 a více závodů za sezonu.
    Díky patří i pražskému klubu, za to že drží českou plochou dráhu nad vodou, alespoň já to tak vnímám. Vychovávají talenty z jiných klubů, půjčují jezdce ostatním, do týmu, v případě potřeby dodají celé týmy ( Olymp, Markéta 1, Markéta 2), aby se soutěže družstev vůbec mohli jet. Na druhou stranu závody ztrácí diváckou atraktivitu, to je odvrácená strana mince, protože by to mělo být o vyrovnaném sportovním zápolení mezi plochodrážními kluby, což teda v současnosti moc není.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.