Rozloučili jsme se s plochodrážní sezónou

Jak už to tak bývá každým rokem, i letos se náš klub na začátku listopadu loučil se sezónou. Letos tomu bylo právě tuto sobotu 3.11. Už před desátou hodinou ranní se depo zaplnilo motocykly a závodníky z celé České republiky, Polska a Německa. 

Ti se postupně střídali na dráze a trénovali. Tak jsme v průběhu dopoledne a později i odpoledne mohli na dráze zahlédnou Jana Macka, Romana Marka, Sindy Weber, Jakuba Valkoviče, dva polské amatéry, Jakuba Fencla, Michala Bašteckého, Jana Hlačinu, Pavla Matulu, Lukáše Hromádku, Michala Kleina a nakonec se do závodnického po třech letech převlékl i Richard Wolff, nebo třeba bratr německé závodnice Ronny Weber, který je rovněž bývalým závodníkem. Mimo plochodrážníky se do Kopřivnice sjela i skupinka Flattrackerů, kteří předváděli rovněž zajímavou podívanou, která byla okořeněna i škaredým pádem, který nakonec dopadl špatně pouze pro jeden díl nafukovačky.  Po dlouhém trénovaní se na dráhu a na plochodrážní stroj odvážili i někteří přítomní diváci a nebo se nechali povozit od závodníků. 

Po celou dobu akce se v depu pohyboval také třeba Adrian Rymel, Martin Málek či Josef Franc, který rozdával rovněž podpisy pro fandy ploché dráhy v Kopřivnici. 

Celé odpoledne zakončila taneční zábava pod širým nebem, která probíhala i přes nepříznivé počasí do pozdních nočních hodin.

Rozloučení s druhou plochodrážní sezónou po znovu oživení naší ploché dráhy je tedy za námi a teď už nás bude čekat jen plno administrativní práce, když naše vedení pojede do Pardubic na kalendářní poradu, kde budeme bojovat za závody pro sezónu 2019, která bude pro náš klub vyjímečná. O tom všem však až později.

Nyní Vám děkujeme za přízeň v letošním roce a těšíme se na Vás opět v příští sezóně, třeba už z kraje roku na Větřkovické přehradě…

Krásnou fotogalerii od našeho dlouhodobého spolupracovníka Radima Pustějovského najdete ZDE

5 Replies to “Rozloučili jsme se s plochodrážní sezónou

  1. Přátelé , Vám všem, kteří se na této činnosti podílíte patří obrovské poděkování. A věříme,že nyní po volbách na radnici zasednou lidé, kteří budou mít mozek v hlavách, což projeví tím,že plochá dráha bude pokračovat v Kopřivnici, kam bezesporu patří,

    Zdenek

  2. Na speedway a-z jsem se dočetl, že Kopřivnice pojede příští rok 1. ligu. Tady se o tom nic nepíše. Je to pravda ?
    Předpokládám, že 1. liga bude opět složena pouze ze 4 utkání.
    Neuvažuje kub, že by v případě zájmu kopřivnických fanoušků vypravil autobus (mikrobus) třeba na utkání 1. ligy do Žarnovice ?
    Případně by mohly být pro fanoušky k dostání nějaká klubová trička se znakem klubu v klubové barvě.

  3. Dobrý večer…
    Tady se o tom nepíše, jelikož to ještě není jisté. Vše se dojedná až 17.11 v Pardubicích na kalendářní poradě. Je to však dojednáno tak na 80%. Máme také jisté představy o závodech, které se v Kopřivnici pojedou v sezóně 2019. Je několik verzí složení závodů a proto nechceme klamat něčím, co třeba ani nakonec nebude.
    O klubovych reklamních předmětech uvažujeme už od samého počátku. Bohužel jsme museli doposud realizovat mnoho důležitějších věcí.
    O všem budete informování v době, kdy to bude na 100% jisté…

  4. Děkuji za odpověď, to je rozumné.
    Zajímalo by mě, jak je finančně klub zabezpečen na další sezonu a zda má kromě pořádání závodů i nějaké sportovní ambice co se týká účasti kopřivnických jezdců v soutěžích. Víme jak klub těžce obnovoval svoji činnost, také víme, že původní záměr obnovené činnosti byl pořádat divácky atraktivní závody, s výchovou jezdců a s jejich sportovními úspěchy se z finančních důvodů moc nepočítalo. Změnili se podmínky a záměry ? Možná je ještě brzo o tom psát, ale porosím, až budete vědět, dejte nám fanouškům nějaké informace z klubové kuchyně, jaké máte záměry. Co se týká financí, myslím si že jeden z těch finančních zdrojů – vstupné na závody je nízké ve srovnání s kinem, divadlem, koncerty. Případně byste mohli prodávat nějakou permanentku na všechny závody sezony.
    Plochá dráha je bohužel drahý sport.

  5. Děkujeme všem za přízeň. V současné době je vše ve statusu jednání. Hodně jasno bude někdy v sobotu odpoledne či večer.
    Ambice máme pochopitelně vysoké a nápadů je mnoho. Bohužel nejde vše realizovat hned.
    V současné době probíhá rovněž mnoho jednání se sponzory a pracujeme na několiks dotačních programech. Tak zatím asi tak nějak.
    Nebojte se, o nic Vás fanoušky neošidíme. Jakmile bude vše 100% jisté, vždy to zveřejníme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.